Tolisa 06.06.2024.Boćarski turnir i otvaranje boćarskog terena

Na turniru su sudjelovali BK „Mitnica“ iz Vukovara, BK „Novoselac“ iz Vinkovaca, BK „Račinovci“ iz Račinovaca, BK „Slakovci“ iz Slakovaca, klubovi iz Republike Hrvatske te domaći BK ,,HVIDR-a“ iz Orašja i BK „Bulin“ iz Tolise. 

Nakon odigrane grupne faze, u prvom polufinalu BK Mitnica bila je bolja od BK Slakovci rezultatom 11:6, dok je u drugom polufinalu bila uspješnija ekipa BK Novoselca pobijedivši BK Račinovce rezultatom 9:4.

U borbi za prvo mjesto BK Mitnica nadigrala je BK Novoselac rezultatom 5:3 i tako osvojila prvo izdanje međunarodnog boćarskog turnira „Dani Tolise“. Inače, Mitnica je i najviše rangirana ekipa na turniru. Sudionici su Druge hrvatske boćarske lige Zagreb-Slavonija. 

U razigravanju za treće mjesto uspješnija je bila ekipa iz Slakovaca.

Voditelj natjecanja bio je Branko Pranjić, glavni tajnik boćarskih saveza VS županije. Na turniru su sudili licencirani suci Ivica Celjak iz Vinkovaca i Marija Buće iz Slakovaca, a među igračima našli su se i tri licencirana trenera boćanja.

Da se radi o jakom turniru govori i podatak da je za Mitnicu nastupao i Lučano Sudar, nekadašnji prvak Slavonije i Baranje u krugu, paru i pojedinačno. Također, nastupao je kao predstavnik Slavonije i Baranje na prvenstvu Hrvatske, a najbolji rezultat mu je osvojeno šesto mjesto u preciznom izbijaju 2018. godine.

Komentiraj