Radni sastanak sa dogradonačelnikom Vukovara

U Vukovaru je danas održan radni sastanak na temu dovršetka izgradnje natkrivene boćarske dvorane na ŠRC “Lijeva bara“, na kojem su nazočili dogradonačelnik grada Vukovara Filip Sušac i delegacija Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije predvođene predsjednikom Igorom Banovcem.

Svrha i cilj izgradnje boćarske dvorane u Vukovaru  je poboljšavanje uvjeta za igru svih boćarskih klubova grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije kao i ovog kraja istoka Hrvatske istaknuo je u uvodu dogradonačelnik Sušac. Time bi se postigla bolja operativnost, kao i daljnji razvoj i jačanje boćanja na lokalnoj razini te podigla razina organiziranosti boćanja i na nacionalnoj razini. Predsjednik Banovac na sastanku je iskazao zadovoljstvo što je grad Vukovar prepoznao važnost ulaganja u šport u cjelini, kao i važnost ulaganja u boćanje.

Predsjednik Banovac na sastanku je istaknuo kako će dovršetkom izgradnje dvorane Savez moći aplicirati prema Hrvatskom boćarskom savezu za dovođenje atraktivnih natjecanja u grad Vukovar. Dogradonačelnik Sušac istaknuo je da je dovršetak izgradnje dvorane planiran za kraj veljače ove godine, kojom će se dobiti bolji uvjeti za treniranje i natjecanje. Razgovaralo se i o edukaciji stručnih trenera, sudaca i sportskih djelatnika u boćarskom sportu kao i o uključivanju djece i žena u boćanje.

Na sastanku su nazočili i gl.tajnik boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Branko Pranjić, predsjednik Zbora sudaca boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Damir Sovar i predsjednik BK “Mitnica“, Vukovar Robert Knežević.

Ovim sastankom započela je suradnja između Boćarskog Saveza Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara u čijem su interesu prvenstveno sport i sportaši kao i boćanje  s jasnom vizijom i misijom.

Zaključak ovog sastanka je da zajedničkim snagama možemo puno više, bolje i brže djelovati po pitanju dizanja kvalitete boćanja.

Komentiraj